Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martina

28. 8. 2009

 
Jak si mě orientální tanec našel



         Tanec mě provází již odmalička. Nejdříve to byl balet, poté jsem zkoušela modern dance, ale pořád mi v tom tanci něco scházelo. bukovany_2010_010.jpgPředtím, než jsem objevila „Orient“, mi břišní tance nic moc neříkaly, a na první hodinu jsem šla víceméně se zvědavostí a očekáváním. Po pár lekcích orientálního tance mi bylo jasné, že to je ONO. To, co mi v jiném stylu tance chybělo, jsem zde našla. Exotiku, vášeň, rytmus, dynamiku, ale i něžnost, ženskost a svůdnost. Jako introvert lépe dokáži vyjádřit tu pravou podstatu sebe sama pohybem – tancem než slovy, takže je pro mě tanec i příjemný způsob seberealizace.

         Líbí se mi na něm, že jako tanečnice mám možnost se neustále učit a zdokonalovat se v nových prvcích a stylech a klást si vyšší a vyšší cíle, co se týče složitosti sestav.

        Orientální tanec mě také zavedl do světa barev - modrá, zelená i růžová, v které se při tanci cítím moc dobře i přesto, že byste ji v mém běžném šatníku nenašli. V neposlední řadě jsem v sobě díky tanci objevila vlohy pro vyšívání kostýmů :-) Věřím, že mě tanec v životě bude provázet ještě dlouho... 


                                                                        
Martina 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Martina